Heiloo · 12 januari 2024

Podium Heiloo presenteert Peter en de Wolf

Podium Heiloo presenteert Peter en de Wolf

Op zondag 14 januari wordt in een bomvolle Cultuurkoepel een feestelijk familieconcert gespeeld, geschikt voor mensen van 6 tot 100+ jaar.

Prokofjev schreef Peter en de Wolf in opdracht van een jeugdtheater in Moskou. De muziek moest voor kinderen simpel en verstaanbaar zijn. Dit werd uiteindelijk wereldwijd zo succesvol dat het inmiddels een klassieker is geworden voor jong en oud. Dirigent André Elders, bewerker Steffen Snip, verteller Marius Prein, muzikanten van Harmonieorkest Caecilia en getalenteerde leerlingen van de muziekschool vonden een prachtige harmonie om dit tijdloze stuk tot leven te brengen. 

Steffen Snip, docent klarinet & saxofoon aan de Muziek- en Dansschool Heiloo, arrangeerde deze uitvoering. “Het was een enorme uitdaging om een arrangement te schrijven voor een harmonieorkest en leerlingen van de muziekschool. Momenteel zijn we nog druk aan het repeteren. Iedereen kijkt ernaar uit om in de Cultuurkoepel een spetterende uitvoering te geven.” Zijn passie voor muziekeducatie wordt meteen duidelijk als hij spreekt over de jonge talenten: “Het is geweldig om te zien hoe deze leerlingen groeien en bloeien in hun muzikale reis.”

Initiatiefnemer van dit concert is Rotary Club Heiloo. De opbrengst gaat naar Vier het leven. Deze stichting zorgt er met vrijwilligers ook in Heiloo voor dat ouderen kunnen genieten van cultuur. Meer informatie? www.4hetleven.nl


Zondagmiddag 14 januari, 14:00 – 16.00 uur
Cultuurkoepel Heiloo, Kennemerstraatweg 464, 1851 NG, Heiloo
Entree: € 15 per persoon, kinderen van 6 – 12 jaar: € 9,50
Kaartverkoop via 
rotarypodiumheiloo@gmail.com en www.cultuurkoepelheiloo.nl/pages/programma

error: Content is protected !!