Heiloo / Sport · 5 oktober 2024

YEP zet zich in voor jonge mensen met Parkinson

YEP zet zich in voor jonge mensen met Parkinson

Op 2 november 2024 organiseert Tafelronde 190 Alckmaer (RT 190) voor het eerst Padel 4 Parkinson. Een bijzonder sportevenement met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor YEP (Young en Parkinson), een stichting die zich inzet voor jonge mensen met Parkinson. De locatie? Plaza Padel in Heiloo, waar van 10:00 tot 22:00 enthousiaste teams in tijdvakken van 3 uur de strijd met elkaar aangaan op het padelveld.

Een persoonlijk verhaal, dichtbij huis

“Kortgeleden werd onze club geschokt door een tragisch bericht. We kregen te horen dat een oud-Tafelaar op jonge leeftijd (45 jaar) was gediagnostiseerd met Parkinson. Een harde realiteit die de ziekte, ooit een ver-van-ons-bed-show, plotseling dichtbij bracht.” Aldus Eltjo Benedick voorzitter van RT190. Parkinson is de snelst groeiende neurologische aandoening in Nederland, en treft steeds vaker jongere mensen. Stichting YEP streeft naar het verbeteren van hun kwaliteit van leven, door middel van onderzoek en ontmoetingen tussen lotgenoten.

Jouw deelname maakt het verschil!

“Het mooie is dat iedereen mee kan doen. Of je kunt je inschrijven met een team en zoveel mogelijk geld inzamelen of je kunt direct doneren.” Zegt Benedick. “Teams worden verwacht een minimale donatie van €150,- in te brengen, maar het is de bedoeling om door sponsoring van vrienden, familie en/of bedrijven het ingezamelde bedrag zo hoog mogelijk te maken. Je hoeft geen professionele padelspeler te zijn iedereen kan mee doen!” vervolgt hij enthousiast.

Doe mee of sponsor en maak impact

Of je nu een padelracket oppakt of besluit een team te sponsoren, je bijdrage helpt jonge mensen met Parkinson om hoop, steun en onderzoek te ontvangen die ze zo hard nodig hebben. Want alle opbrengsten van Padel 4 Parkinson komen ten goede van YEP. “Het beloofd een prachtige sportieve dag te worden vol gezelligheid. Waar we ons met zn alle in zetten voor een mooie opbrengst. Daar wil je toch gewoon bij zijn?” Aldus de gepassioneerde Benedick.

Schrijf je in, doneer of sponsor een team via www.padel4parkinson.nl

Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met Tafelronde 190 Alckmaer via rtalckmaer190@gmail.com. Speel mee en help Parkinsonpatiënten aan een betere toekomst!

Wat is Parkinson?
Parkinson is een progressieve neurologische aandoening die de hersenen aantast en met name de controle over het lichaam verzwakt. Symptomen zoals trillen, stijve spieren, en moeite met bewegen zijn kenmerkend, maar de ziekte beïnvloedt ook emoties, slaap en zelfs het denken. Wat ooit werd beschouwd als een ziekte die vooral ouderen treft, groeit nu in aantal en slaat steeds vaker toe bij jongere mensen. In Nederland is Parkinson de snelst groeiende neurologische aandoening, en er is dringend behoefte aan meer onderzoek en betere ondersteuning voor de patiënten.

Over YEP

YEP zet zich in voor de kwaliteit van leven van jonge Parkinson-patiënten en biedt ondersteuning door middel van wetenschappelijk onderzoek en ontmoetingen waar zij ervaringen kunnen delen.

Info
Datum: 2 november 2024
Tijd: 10:00 – 22:00
Locatie: Plaza Padel Heiloo, De Dors 7, 1852RG Heiloo
Link:Padel4parkinson.nl

error: Content is protected !!