Koedijk / Streekagenda · 9 augustus 2024

Gondelvaart Koedijk komt er weer aan

Gondelvaart Koedijk komt er weer aan

De Koedijker Gondelvaart is weer terug en dit jaar voor de 61e keer! En wel groter en spectaculairder dan ooit! Dit jaarlijkse evenement brengt het beste van Koedijk naar het water, met een parade van kleurrijke en creatieve boten die een breed scala aan thema’s verkennen. Van nostalgische throwbacks tot moderne twists, er is voor iedereen iets te beleven.

Een Spectaculair Evenement:

In Koedijk slaan jong en oud de handen ineen om een fantastisch evenement neer te zetten. De bouwgroepen werken al maanden keihard om de meest unieke en indrukwekkende boten te creëren. Het resultaat is een bonte mix van ideeën, variërend van filmklassiekers tot actuele onderwerpen, allemaal met een flinke dosis humor en creativiteit.

Zoals we gewend zijn opent muziekvereniging Aurora de gondelvaart met hun nieuwe dirigent Alwin van Halm, die het stokje overneemt van de gepensioneerde Simon Boerke. Daarna scheurt Bliksem McQueen voorbij op de boot van de Bootviolen, compleet met alle chaos en humor die je van Cars mag verwachten. De Loeiende Koeien pakken het energieprobleem op een ludieke manier aan met het schrikteam van Monsters & Co.Ruud Slikker c.s. neemt je mee naar de Roaring Twenties met een swingende sfeer vol jazz en opkomende technologieën.

Ondertussen zorgen de B®ouwgroep voor een explosie van glitter en glamour met een spectaculaire Drag Queen show. De mannen en vrouwen van de Brandweer Koedijk laten hun skills zien in een spannende reddingsactie. De Superboeruh brengen de keuken naar het water met een knipoog naar Heel Holland Bakt, terwijl Dat is Bijzaak ons de stuipen op het lijf jaagt met hun griezelige Halloween-taferelen.

De Scheepsschapen brengen een rustiger moment met hun serene ode aan de natuur, verbeeld door een moeder-eend met haar kuikens. De Goudgele Rakkers nemen je mee op een muzikale trip door de tijd met hun jukebox vol klassiekers, terwijl Hans Bloothoofd c.s. je aan het denken zet over wateroverlast en de natuur. Tot slot sluit De Geestman, een historisch schip, majestueus voorbij als een eerbetoon aan de rijke scheepvaartgeschiedenis van de regio.

Join the Fun:

Mis deze unieke happening niet! Of je nu komt voor de spectaculaire boten, de gezellige braderie, de kermis, voor wat er allemaal georganiseerd wordt voor jong en oud of gewoon voor een leuke avond met vrienden en familie – de Koedijker Gondelvaart heeft iedereen iets te bieden.

De 61ste Gondelvaart van Koedijk vindt plaats op zaterdag 17 augustus 2024! Kom jij een kijkje nemen?

Datum/Tijd
17 augustus 2024
18:00 – 23:00

Locatie
Gondelvaart Koedijk

Stemmen is dit jaar digitaal via de qr code te vinden op je entreekaart, in het programmaboekje en op de website. Hoe meer stemmen hoe duidelijker de uitslag dus stem op jouw favoriete boot en geniet van een weekend vol verrassingen en plezier.

error: Content is protected !!