Kunst en Cultuur · 10 juli 2023

15 juli t/m 17 september Expositie ‘Ode aan Alkmaar’ bij Kunstuitleen Alkmaar

15 juli t/m 17 september Expositie 'Ode aan Alkmaar' bij Kunstuitleen Alkmaar

Met honderd kunstwerken van honderd kunstenaars brengt Kunstuitleen Alkmaar deze zomer een Ode aan Alkmaar. Met een grote verscheidenheid aan schilderijen, tekeningen, litho’s, foto’s, collages, textielkunst en poëzie, worden bekende en minder bekende plekjes van de gemeente Alkmaar in beeld gebracht.

Uiteraard zijn de iconische plekken zoals het Waaggebouw, de Accijnstoren of de molen van Piet te zien. Ook plekken waar je misschien in eerste instantie niet aan denkt bij Alkmaar zijn in deze expositie te vinden. Het NXT-tankstation, de kippenbrug bij Oudorp en het indianendorp in Alkmaar-Noord blijken kunstenaars uit Alkmaar en omstreken te inspireren.

De diversiteit van de gemeente Alkmaar is zowel in figuratieve als in abstracte kunstwerken vastgelegd. Bezoek deze expositie en laat je verrassen door deze veelzijdige kijk op Alkmaar.

OPENING

De tentoonstelling wordt op zondag 16 juli feestelijk geopend door wethouder van cultuur Anjo van de Ven. Dichter Joris Miedema draagt zijn gedicht ‘de achenebbisj’ voor, geïnspireerd op zijn jeugd in Overdie. Je bent van harte welkom.

Inloop vanaf 15 uur, opening om 15.30 uur.

KUNSTUITLEEN ALKMAAR

Bergerweg 1, 1815 AC Alkmaar

kunstuitleenalkmaar.nl

OPEN wo t/m zo 12 – 17 uur

EXPOSITIE ma t/m vr 9 – 17 uur, za en zo 12 – 17 uur (gratis)

15 juli t/m 17 september Expositie 'Ode aan Alkmaar' bij Kunstuitleen Alkmaar
error: Content is protected !!