Natuur · 25 maart 2024

Vaar mee met de Voorjaarstocht door de Eilandspolder

Je ziet het aan alles, het is voorjaar! De Eilandspolder komt langzaam uit zijn winterslaap.
Nu is het moment om de polder in te gaan. Aan boord van de excursieboot glijd je zachtjes tussen de weilanden en rietkragen door, tot dicht bij de weidevogels. Een unieke belevenis op het water!

Voorjaar in de polder

Boven de weilanden maken de kieviten er met spectaculaire buitelingen al een mooie show van. Het is nu wachten op de eerste nesten. De grutto’s zijn terug uit Afrika en kijken op hun gemak naar een geschikte plek om te broeden. Ook de bruine kiekendief is terug en druk in de weer met stukjes riet om het nest te maken. Onderweg stap je samen met de gids aan wal voor een korte wandeling door het Uilenbosje waar allerlei zangvogels te zien en te horen zijn.

Tips van de boswachter

  • Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten.
  • Kinderen zijn van harte welkom.
  • Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer!
  • Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact met ons op (via tel 088-0064400) als je met een rolstoel mee wilt.

Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.

Wanneer: zondag 6 april 2024 van 10:00 tot 12:00 uur

Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder – Oudelandsdijk 1a – 1844 KN Driehuizen

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl

error: Content is protected !!