Noord-Holland · 8 november 2023

11.000 maatjes in Noord-Holland gezocht

In Noord-Holland zijn 11.000 mensen op zoek naar een maatje om sociale activiteiten te ondernemen of als extra steuntje in de rug. Door heel Nederland zijn dat er 72.000. 

Dit blijkt uit een inventarisatie van het Oranje Fonds onder organisaties die aangesloten zijn bij het platform Maatjesgezocht.nl. 
Om nieuwe maatjes te werven is het Oranje Fonds, initiatiefnemer van Maatjesgezocht.nl, deze maand een campagne gestart.

Maatjes zijn echt van betekenis voor een ander. Als maatje ervaar je daarnaast ook dat er een nieuwe wereld voor je opengaat en je nieuwe mensen ontmoet. Maatje zijn is daarom niet alleen fijn voor de ander maar ook zeker voor jezelf.

Op het platform maatjesgezocht.nl kun je je op een laagdrempelige manier aanmelden en word je in contact gebracht met lokale vrijwilligersorganisaties die maatjes zoeken.

Vooral jongeren hebben interesse om maatje te worden en melden zich aan. Zo werd Martijn (26) taalmaatje van de Syrische Wasem (26).

Het kost niet veel tijd en levert zoveel voldoening op. Je weet dat je er voor de ander toe doet. Je kan iemand gelukkig maken. En er zijn zoveel mensen die een buddy zoeken. Ik geniet er echt van. Maatje zijn maakt je dag mooier,” legt Martijn uit.

Het Oranje Fonds benadrukt dat niemand er alleen voor mag staan. Iedereen doet ertoe, maar helaas ervaart niet iedereen dat. 

Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het Oranje Fonds zoveel mogelijk initiatiefnemers en organisaties die mensen betrekken bij de samenleving.

Foto: Wasem en Martijn (aangeleverd)

error: Content is protected !!