Cultuur / Noord-Holland · 31 juli 2023

Groots feest én een inspirerend gesprek bij bibliotheek Hoorn

Afgelopen zaterdag 29 juli was bibliotheek Hoorn Centrum de plek voor een dialoog met de twee stellingen: “Cultuur heeft invloed op hoe mensen met elkaar omgaan” en “ik herken (historische) verhalen van mijn gemeenschap in de stad Hoorn”. Het event Jungle In The Bieb heeft de grond laten schudden met inspirerende gesprekken, afgesloten met tropische beats en een overheerlijke barbecue waarbij het gesprek door bleef gaan!

“Wij kunnen verschil maken in onze stad!”

Tijdens Jungle In The Bieb werden deelnemers uitgenodigd om in een gastvrije omgeving samen te komen en openhartige gesprekken te voeren over belangrijke thema’s voor de cultuursector in Hoorn en omstreken. Facilitators leidden de gesprekken en moedigden de deelnemers aan om hun perspectieven te delen en te luisteren naar elkaars verhalen en ervaringen.

“Het was een geweldige ervaring om mensen van verschillende achtergronden te ontmoeten en samen te praten over onderwerpen die er echt toe doen,” zei Jan, een van de deelnemers. Tijdens de gesprekken waren er discussies maar vooral kwam iedereen tot dezelfde conclusie: we doen alsof we anders zijn, maar eigenlijk zijn we allemaal hetzelfde.

Naast de waardevolle gesprekken was er ook ruimte voor plezier en inspiratie. Een levendige sfeer vulde de bibliotheek terwijl mensen samen genoten van een smakelijke barbecue en inhoudelijke gesprekken. “Jungle In The Bieb heeft ons allemaal dichter bij elkaar gebracht. Het heeft ons laten zien dat we een verschil kunnen maken in onze stad,” vertelt Paul over zijn ervaring bij Jungle In The Bieb.

Van dialoog naar kunst in het West-Fries Museum Hoorn

De gesprekken van vandaag vormen de inspiratie voor een kunstwerk dat onderdeel wordt van de reizende expositie ‘Gezichten van Noord-Holland’ (partner van JITS). Het kunstwerk wordt ontworpen en gemaakt door kunstenaar Luw Art Tara. De feestelijke onthulling vindt plaats tijdens Jungle In The Museum op zondag 27 augustus van 11:00 tot 13:30 uur. Uiteraard wordt de onthulling van hét Hoornse kunstwerk een tropisch feest!

error: Content is protected !!