Natuur / Noord-Holland · 18 juli 2024

Ontdek het prachtige duinlandschap van Noord-Holland

Ontdek het prachtige duinlandschap van Noord-Holland

Le Champion organiseert op zaterdag 27 juli de Duinentocht, een fietstocht door het prachtige Noord-Hollandse Duinreservaat. Met routes van 50, 75 en 100 km is er voor elk fietsniveau een mooie route uitgezet. Met volledig uitgepijlde routes, goede verzorging en enthousiaste vrijwilligers kan er vanaf de fiets onbezorgd worden genoten van het mooie landschap van Noord-Holland.

Er wordt gestart vanuit Castricum. Vanaf hier gaan alle afstanden eerst richting het noorden, met uitzondering van de 100 km route. Deze route gaat eerst het zuiden en tikt Wijk aan Zee aan. De 50 km gaat via Egmond, Bergen aan Zee en het duingebied van Schoorl om vanaf hier terug te keren nar Castricum. De 75 en 100 km vinden hun noordelijkste punt bij Sint Maartenszee. Vanaf daar keren alle routes weer terug naar Bakkum. De routes zijn voor het grootste deel autovrij en gaan dwars door een van de grootste natuurgebieden dat ons land rijk is.  

De 50 km route is zeer geschikt voor gezinnen en voor iedereen die simpelweg zin heeft in een heerlijk ontspannen fietstocht door de duinen. De 75 en 100 km routes zijn geschikt voor de geoefende fietser met de lichte sportfiets of de racefiets. Uiteraard zijn ook mensen met een e-bike of handbike van harte welkom.

Inschrijven
Inschrijven is t/m 25 juli mogelijk via lechampion.nl/duinentocht. Het inschrijfgeld varieert, afhankelijk van de gekozen afstand, tussen de € 8,- en € 10,-. Leden van Le Champion en NFTU krijgen € 2,- korting op het inschrijftarief.

error: Content is protected !!