Noord-Scharwoude / Streekagenda · 20 juni 2024

Havenfestival IJmuiden

Havenfestival IJmuiden

Zaterdag 22 en zondag 23 juni is het weer tijd voor het jaarlijkse Havenfestival IJmuiden. De Trawlerkade in IJmuiden staat volledig in het teken van kunst, cultuur, visserij en de havens.

Traditioneel trekt het twee dagen durende evenement ongeveer 25.000 bezoekers uit de IJmond en van ver daarbuiten. Het is een familiefestival waar de veelzijdigheid van de regio kan worden ontdekt, geproefd en beleefd.

De belangrijkste elementen van het Havenfestival IJmuiden zijn het nautische programma en het bieden van een podium aan de lokale cultuursector.

Zoals ieder jaar liggen er weer tal van schepen aan de kade die bezoekers van binnen en buiten kunnen bekijken.

Op de diverse podia verdeeld over de kade zijn vele soorten muziek, dans en theater geprogrammeerd. Zo brengen regionale zangers en zangeressen op het ‘Hollands Welvaren’-podium louter muziek van Nederlandse bodem.

De Heemskerkse band ‘Starfish’ speelt een mix van reggae, pop en surfrock en is er voor de kleintjes op zaterdagmiddag op het theaterpodium de van TV bekende kindervoorstelling van Apennoten.

Op zondag is het de beurt aan de Dutch Acrobats, die als kapitein en matroos met acrobatische toeren een muzikale ode brengen aan de zee.

Na het grote succes van vorig jaar keert Arie Koomen dit jaar terug met een aantal van zijn uiterst grappige, maar vooral scherpe comedy-collega’s.

Beleef de haven op een unieke wijze. Maak een rondvaart, bewonder kunst en cultuur en geniet van Noordzeevis uit IJmuiden!

Bekijk het programma op: www.havenfestivalijmuiden.nl

error: Content is protected !!