Natuur / Regio · 10 januari 2024

Bosuilenexcursies voor de jeugd

Bosuilenexcursies voor de jeugd

Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland organiseert op 12 en 19 januari twee spannende avondexcursies voor jongeren. Doel van deze excursies is om bosuilen waar te nemen. De leiding van beide excursies is in handen van Arend de Jong, samen met nog een excursieleider van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland.

Al in de winter vormen de bosuilen paren die zich voorbereiden op het nieuwe broedseizoen. Om te weten te komen hoeveel bosuilen er in het bos zitten doet de Arend de Jong het geluid van de bosuilen na. Als de bosuilen daarop reageren en terug roepen, weet Arend dat ze er zijn en waar ze zitten. Het is altijd weer spannend of de bosuilen reageren. Met wat geluk antwoorden ze en heel misschien laten zij zich zelfs even zien. Kinderen en hun begeleiders worden van harte uitgenodigd om aan deze excursie mee te doen. De bedoeling is dat er bij deze excursies een volwassen begeleider mee gaat.

Op vrijdagavond 12 januari wordt verzameld op de parkeerplaats van landgoed Marquette in Heemskerk en op vrijdagavond 19 januari bij de fietsenstalling bij Johanna’s Hof aan de Zeeweg in Castricum. Beide excursies beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer een uur. Aanmelden is niet nodig en aan de excursies zijn geen kosten verbonden. Naast deze bosuilenexcursies organiseert Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland het jaar rond excursies voor jeugdige vogelaars vanaf een jaar of 10. Kijk op https://vwgmidden-kennemerland.nl/jeugdvogelclub voor meer informatie.

Op de foto:
Een bosuil op een boomtak. (Foto: Hannah Jansen)

error: Content is protected !!