Regio · 26 oktober 2024

Denk mee over een veilige N203 tussen Uitgeest en Limmen

Denk mee over een veilige N203 tussen Uitgeest en Limmen

De N203 tussen Uitgeest en Limmen moet veiliger. Dat willen de provincie Noord-Holland, de gemeenten Castricum, Uitgeest en hun inwoners. Vanaf 23 oktober kan iedereen oplossingen aandragen om de veiligheid te verbeteren. In 2023 zijn al enkele kortetermijnmaatregelen doorgevoerd voor een veiligere weg, maar er is meer nodig. In een verkenning zoekt de provincie daarom naar welke maatregelen nog meer mogelijk zijn. Vanaf 2028 vindt groot onderhoud aan de weg plaats. Het groot onderhoud is het moment dat de maatregelen uit deze verkenning kunnen worden doorgevoerd.

Zoektocht naar oplossingen 
De provincie en gemeenten Uitgeest en Castricum nodigen bewoners en weggebruikers uit ideeën voor een veiligere weg in te dienen. Tussen 23 oktober en 15 november 2024 kan dit door een knelpunt of een oplossing toe te voegen aan een overzichtskaart, zie
www.noord-holland.nl/N203uitgeestlimmen. Op deze kaart staan al enkele knelpunten uit de analyse van de afgelopen maanden. Een vertegenwoordiging van bewoners en belangenorganisaties werkt daarna in 4 bijeenkomsten met elkaar samen in een werkgroep. Deze werkgroep bespreekt en beoordeelt de knelpunten en oplossingen.

Kennis en ervaring omgeving
Jeroen Olthof, gedeputeerde mobiliteit van Noord-Holland: “Langs de doorgaande route voor gemotoriseerd verkeer fietsen ook dagelijks kinderen naar school. We willen dat het voor iedereen veilig is en daarom pakken we het serieus aan. We onderzoeken samen met de gemeenten mogelijke scenario’s om de weg veiliger te maken. Daarbij sluiten we geen enkele optie uit. We hebben al veel informatie en data maar willen ook optimaal gebruikmaken van de kennis en ervaring die in de omgeving aanwezig is. In maart verwachten we meer duidelijkheid over de aanpak en wie we daarvoor nodig hebben. Het kost tijd om veranderingen door te voeren en die tijd gebruiken we nu.”

Wethouders verkeer Paul Slettenhaar (Castricum) en Judie Kloosterman (Uitgeest): ”De veiligheid van onze inwoners en weggebruikers is voor Castricum en Uitgeest van het grootste belang. Daarom zijn wij blij dat de provincie nu onderzoek gaat doen hoe de N203 veiliger kan worden ingericht. Wij vinden de mening van gebruikers van de weg heel belangrijk. Ook al duurt het nog een aantal jaar voordat de plannen uitgevoerd kunnen worden, de inbreng helpt ons en de provincie om hier goed mee aan de slag te gaan”. 

Vervolg
Het adviesbureau Arcadis begeleidt de werkgroep in de zoektocht naar alle (on)mogelijkheden en toetst de aangedragen oplossingen op haalbaarheid en effectiviteit. De resultaten worden in maart/april 2025 met de omgeving gedeeld. De provincie Noord-Holland neemt uiteindelijk een besluit over het pakket aan maatregelen. Deze maatregelen kunnen bij het groot onderhoud vanaf 2028 worden uitgevoerd. 

error: Content is protected !!