Regio · 18 mei 2024

Lancering van de Herenwegroute

Fietsliefhebbers en geschiedenisfanaten halen hun hart op met de Herenwegroute, een intrigerende reis langs de rijke geschiedenis en adembenemende landschappen van de Noord-Hollandse kust.

De route, die van Heemskerk tot aan Camperduin loopt, belooft een onvergetelijke ervaring vol culturele ontdekkingen en pittoreske tussenstops. De route is voor €2,50 verkrijgbaar bij diverse musea en de VVV.

“De Herenwegroute is meer dan alleen een fietsroute, het is een reis door de tijd, die de fascinerende geschiedenis en culturele rijkdom van de regio tot leven brengt,” aldus Erik Luik, conservator van historisch museum Het Sterkenhuis.

De Herenwegroute, geïnspireerd door de tentoonstelling “Herenweg, terug op de kaart” in Museum Het Sterkenhuis, biedt fietsers de mogelijkheid om de historische Herenweg te volgen, een cruciale verbindingsroute die al sinds de vroege middeleeuwen een rol speelt in de verspreiding van het christelijk geloof, oorlogsvoering en handel.

De fietsroute omvat 30 hoogtepunten, variërend van historische en natuurlijke bezienswaardigheden tot schilderachtige dorpen met leuke afstapplekken en gezellige horecagelegenheden waar je even kunt bijkomen.

De vruchtbare samenwerking tussen Het Sterkenhuis, historische vereniging Scoronlo van Schoorl/Groet, Historische Vereniging Bergen, Stichting Huys Egmont en Werkgroep Oud Castricum heeft geleid tot de co-creatie van een boeiende fietsroute, waaraan zeven vrijwillige onderzoekers en schrijvers van deze historische verenigingen hebben gewerkt.

error: Content is protected !!