Regio · 17 september 2023

N203 tussen Castricum en Uitgeest in nacht van 19 op 20 september dicht

In de nacht van 19 op 20 september werkt de provincie Noord-Holland aan de Provincialeweg (N203) tussen Castricum en Uitgeest. Er wordt een inhaalverbod ingesteld en de middengeleider in Uitgeest richting Castricum wordt verlengd.

Dit zijn korte-termijnmaatregelen die de provincie en de gemeenten Uitgeest en Castricum nemen om de verkeersveiligheid op en langs de N203 te verbeteren.

Afsluiting 19–20 september

De Provincialeweg (N203) is voor de werkzaamheden afgesloten van 19 september 20.00 uur tot 20 september 5.00 uur. Er is dan geen doorgaand verkeer mogelijk tussen Castricum en Uitgeest. Het verkeer wordt met borden omgeleid via de Geesterweg en Uitgeesterweg. Bekijk de omleidingsroute (pdf, 575 KB).

De nacht van 20 op 21 september is gereserveerd als reservenacht voor als de werkzaamheden niet in een nacht klaar zijn.

Werkzaamheden

Op het weggedeelte wordt een inhaalverbod voor alle motorvoertuigen ingesteld. Landbouwvoertuigen mogen dan niet meer worden ingehaald. Het hiervoor benodigde verkeersbesluit is vastgesteld op 11 september 2023. De markering en bebording van de weg worden volgens het besluit aangepast. 

Verder wordt bij het Shell tankstation in Uitgeest de middengeleider richting Castricum met 15 m verlengd. En op het fietspad wordt langs de randen een markering aangebracht.

Eind dit jaar wordt er in de berm tussen het fietspad en de rijweg een haag geplant. Meer informatie over deze planning volgt later.

Meer informatie

Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met het Servicepunt van Provincie Noord-Holland, 0800-0200 600 (gratis) of via servicepunt@noord-holland.nl. Of volg de werkzaamheden via de regionale Facebookpagina Alkmaar en omstreken

error: Content is protected !!