Regio · 29 mei 2024

Ondernemen met je hart

Op 23 mei vond de bijeenkomst ‘Ondernemen met je hart’ plaats, georganiseerd door WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord.

Met een opkomst van meer dan 100 deelnemers werd de zaal in het ‘Cool kunst en cultuur theater’ in Heerhugowaard gevuld met enthousiaste werkgevers.

MVO-NHN brengt werkgevers met elkaar in contact over het thema sociaal werkgeverschap, het inzetten van mensen op basis van hun mogelijkheden en talenten. Het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

De bijeenkomst werd georganiseerd om bedrijven en organisaties te laten zien hoe waardevol sociaal ondernemen is. Het evenement was al een aantal weken van tevoren volgeboekt.

Na de opening door dagvoorzitter Lonneke Deutekom nam TEDx-spreker, ondernemer en auteur Kees Klomp de aanwezige werkgevers mee in de ‘betekeniseconomie’.

Hij benadrukte dat hoewel de welvaart sinds de jaren 60 aanzienlijk is toegenomen, het welzijn van mensen (bruto nationaal geluk) niet tot hetzelfde niveau is gestegen en zelfs lijkt af te nemen. In zijn betoog riep Klomp de aanwezige ondernemers op om anders naar hun bedrijfsvoering te kijken.

Tijdens de bijeenkomst werden de MVO Proud Partner schildjes uitgereikt aan werkgevers die maatschappelijk verantwoord ondernemen en daarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek bieden binnen hun bedrijf.

Zeven werkgevers, namelijk Victoria Schoonmaak, Herenbos, Securitas Nederland, Kaldenbach Meubels, Sportfondsen Schagen, McDonalds en DMI, namen een schildje in ontvangst.

De werkgevers die aanwezig waren, ervoeren het evenement als zeer inspirerend en waardevol en verlieten het evenement met nieuwe inzichten en ideeën.

Foto: Winnaars van de MVO Proud Partner schildjes (aangeleverd)

error: Content is protected !!