Noord-Holland / Regio · 22 februari 2024

PWN tekent voor verbouwing pompstation Wim Mensink

Donderdag 15 februari heeft algemeen directeur Paulien Pistor namens PWN de overeenkomst getekend om komend najaar te starten met de verbouwing van pompstation Wim Mensink in Wijk aan Zee.

Met de verbouwing van het pompstation wordt een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van de productiecapaciteit.

De uitbreiding is nodig, omdat in Noord-Holland de bevolking groeit en de economische activiteit toeneemt. Bij de ondertekening waren ook vertegenwoordigers van de andere betrokken partijen aanwezig.

De partijen die betrokken zijn bij de verbouwing van het pompstation komen allemaal uit Noord-Holland. Het gaat voor ondergrondse infra om Van Baarsen Buisleidingen BV uit Badhoevedorp, voor bouw om AC Borst Bouw BV uit Castricum, voor werktuigbouw om OER Projecten BV uit Warmenhuizen en voor elektrotechniek om Batenburg Digit BV uit Zwaag.

Deze bedrijven zijn geselecteerd op hun vakmanschap en expertise, maar ook op de vraag of zij de werkzaamheden zo duurzaam mogelijk uit kunnen voeren.

De verbouwing start komend najaar en duurt tot 2027. Nieuw in het zuiveringsproces in het pompstation is dat het gebruik van chemicaliën wordt vervangen door UV.

Dit betekent ook dat het aantal transportbewegingen door Wijk aan Zee vanaf dan drastisch wordt verminderd, want de aanvoer van chemicaliën is dan niet meer nodig.

error: Content is protected !!