Regio · 26 maart 2024

Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 

Studenten van het Horizon College en Regio College hebben medailles behaald tijdens het Nederlands kampioenschap voor mbo-studenten: Skills Heroes. Uit de regio Alkmaar heeft Jort Rommel uit Limmen het goud gewonnen bij de meubelmakers. Stan Baltus, eveneens uit Limmen, veroverde het zilver bij de timmermannen. Sam van Hove uit Heiloo behaalde een zesde plaats bij de metselaars.

Per vakgebied streden acht mbo-studenten om de nationale eer. De Nederlandse kampioenschappen werden 21 en 22 maart gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch en werden georganiseerd door WorldSkills Netherlands.

Goud en zilver
Jort Rommel (18) deed voor de eerste keer mee met Skills Heroes en pakte het goud bij de meubelmakers. Hij moest een kastje met een lade maken. ‘Toen ik naar Brabant ging had ik niet verwacht dat ik eerste zou worden. Ik hoopte natuurlijk wel op een podiumplaats. Tijdens de wedstrijd ging alles heel goed. Ik voelde me goed en had zelfvertrouwen. Ik heb veel getraind en dat heeft goed geholpen. Ik ben nu ontzettend blij met deze medaille.’

Stan Baltus (17) moest bij het bouwtimmeren een kapconstructie van een dak maken en dat leverde hem een zilveren medaille op. ‘De start ging niet helemaal lekker en na één uur ben ik opnieuw begonnen. Toen ging het onwijs goed. Ik ben heel erg blij met het resultaat en hoop deze techniek verder te mogen leren. Het is erg interessant en je maakt de mooiste kapconstructies.’

De studenten volgen hun mbo-opleiding bij het Horizon College en Regio College, met locaties in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Zaanstad. Het Horizon College en Regio College gaan vanaf augustus 2024 samen verder onder de naam Talland College. Tijdens de finales van de Skills-wedstrijden trokken de studenten van beide mbo-organisaties al samen op.

De uitslag

Meubelmaken: goud voor Jort Rommel uit Limmen (Horizon College)

Bouwtimmeren: zilver voor Stan Baltus uit Limmen (Regio College)

Sanitaire- en verwarmingstechnicus: zilver voor Ryan Verburg uit Warmenhuizen (Horizon College en mede-opleider IW Noord-Holland)

Sanitaire- en verwarmingstechnicus: brons voor Sem Volkerink uit Assendelft (Regio College en mede-opleider IW Noord-Holland)

Verzorgende IG: vierde plaats voor Kim Zijlma uit Lutjebroek (Horizon College)

Metselen: zesde plaats voor Sam van Hove uit Heiloo (Horizon College/ESPEQ)

error: Content is protected !!