Regio · 17 oktober 2023

Uniek beeldmateriaal Provinciale Atlas al 100 jaar te vinden in het Noord-Hollands Archief

Uniek beeldmateriaal Provinciale Atlas al 100 jaar te vinden in het Noord-Hollands Archief

Natuur en Milieufederatie Noord-Holland organiseert van 21 t/m 27 oktober de Week van het Donker. Tijdens deze week staat het belang van natuur en donkerte voor het welzijn van mens en dier centraal. 

De Week van het Donker is een week vol unieke nachtactiviteiten in Noord-Holland met aansluitend het landelijke evenement Nacht van de Nacht op 28 oktober. 

Door heel de provincie kunnen mensen kennis maken met de kracht van de donkere natuur. De kick-off vindt plaats in ARTIS op 21 oktober van 19.30 tot 22.00 uur.

Bezoekers ervaren de natuur en donkerte van dichtbij met een nachtwandeling door de dierentuin. Kaarten voor de kick-off zijn verkrijgbaar via ARTIS of bezoek www.weekvanhetdonker.nl voor meer informatie. 

In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland in Overveen kun je meer leren over donkerte, nachtdieren en lichtvervuiling. 

Op locatie is er een opblaasbaar planetarium van de Nederlandse Onderzoeksschool voor Astronomie (NOVA). Sterrenkundigen nemen de bezoekers mee op reis tijdens een planetariumshow. 

Verder zijn er verschillende kinderactiviteiten en lezingen. Voor het volledige programma en het reserveren van de planetariumshow bezoek je www.weekvanhetdonker.nl.

error: Content is protected !!