Regio · 2 augustus 2023

Vaar mee en zoek zelf je voedsel en (geneeskrachtige) kruiden in de natuur

Vaar mee en zoek zelf je voedsel en (geneeskrachtige) kruiden in de natuur? In de Eilandspolder, gelegen tussen Alkmaar en de Zaanstreek, kan dat prima! 

Steeds meer mensen ontdekken dat de natuur vol zit met eetbare en geneeskrachtige planten. Tijdens een vaartocht op zondagmorgen 13 augustus leer je welke dat zijn en na afloop ga je de gevonden planten bereiden.

Je bezoekt verschillende eilandjes en samen met een ervaren gids van Landschap Noord-Holland ontdek je welke planten er groeien en welke eetbaar zijn.

Omdat wilde planten veel meer hun best moeten doen om te overleven, zijn ze vitaler en voedzamer dan de gekweekte soorten, die in de supermarkt liggen. En natuurlijk onbespoten!

Na afloop ga je de gevonden planten bereiden tot een heerlijke salade, soep of thee. Ook benieuwd hoe dat smaakt? Je bent welkom aan boord!

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris, maar goed ingepakt is het volop genieten.
Kinderen zijn van harte welkom.

Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt. De vaartocht is van 10:00 tot 12:00 uur. Vertrekpunt is Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a  1844 KN Driehuizen

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl.

Foto: KLaas Ros (aangeleverd)

error: Content is protected !!