Schermerhorn · 25 juni 2024

Zorgboerderij De Schermer wil weer opbouwen na verwoestende brand

SCHERMERHORN – Een verwoestende brand heeft de centrale schuur, met daarin het hart van Zorgboerderij de Schermer van de familie Broersen op maandag 17 juni volledig in rook doen opgaan. De afgelopen 27 jaar hebben zij met liefde en toewijding deze bijzondere plek opgebouwd. Hoewel gelukkig niemand gewond raakte, is het verlies van deze zorgboerderij een zware klap voor de familie en de gemeenschap.

De zorgboerderij bood dagbesteding aan verschillende deelnemers. Een gevarieerde doelgroep, onder andere dementerende ouderen vonden hun plek op de boerderij. Enkele deelnemers waren er al vanaf de eerste jaren bij. Ook voor hen is het een groot verlies om de vertrouwde omgeving te moeten missen.

De ruimte van de zorgboerderij faciliteerde ook voor evenementen zoals kunstroutes, diners, en workshops. Deze activiteiten brachten leven en verbinding in de omgeving.

‘Het is hartverwarmend hoe onze omgeving; buren, familie, vrienden, collega’s, en nog veel meer voor ons klaarstonden zodra de eerste rookwolken boven ons erf de lucht tekenden. Nog steeds ontvangen we heel veel steun en hulp waar we ontzettend dankbaar voor zijn.’

Ondanks de grote tegenslag zet de familie de schouders eronder, ‘We moeten en willen door, om snel weer klaar te kunnen staan voor de deelnemers. We weten hoe mooi het kan zijn, en zetten alles op alles om dit weer op te bouwen.’

Inzamelingsactie

Omdat niet alles door de verzekering gedekt zal worden is er voor de wederopbouw een inzamelingsactie gestart. De opbrengst hiervoor is voor het creëren van verschillende ontspanningsruimtes en het aanschaffen van essentiële spullen voor de dagelijkse zorg en activiteiten.

Doneren kan via www.doneeractie.nl/actie/92754

error: Content is protected !!