Schoorl · 5 augustus 2024

Bouwplan van elf tiny houses aan de Oudendijk in Schoorl blijft een punt van discussie

Bouwplan van elf tiny houses aan de Oudendijk in Schoorl blijft een punt van discussie

Het plan voor de bouw van elf tiny houses aan de Oudendijk in Schoorl blijft een punt van discussie, ondanks de lange stilte rondom de uitvoering. Met meer dan driehonderd mensen op de wachtlijst is er veel belangstelling voor deze compacte woningen.

Toch zijn er ook bezwaren vanuit de lokale gemeenschap, vooral vanwege zorgen over de mogelijke impact op het omliggende landschap en de verplaatsing van een speelveld. Initiatiefnemer Monique van Orden werkt al sinds 2020 aan het project, dat nu onder beheer staat van wooncorporatie Tiny Houses Schoorl.

De gemeenteraad van Bergen staat open voor het idee, maar de hoge grondprijzen en provinciale regels voor natuurbehoud vormen hindernissen. De gemeente en betrokken partijen blijven in gesprek, met de verwachting dat er in november meer duidelijkheid komt over de haalbaarheid van het project.

Lokale bewoners, zoals Ruud Nanne en Siem van Langen, uiten ondertussen zorgen over de impact op de natuur en het verlies van het speelveld dat nu door de gemeenschap wordt gebruikt.

Geschreven door CombiMedia NKL BUCH Media

error: Content is protected !!