Michelinster voor Hotel Restaurant Merlet Schoorl en restaurant Apicius in Bakkum
Restaurant Merlet in Schoorl heeft voor het zesentwintigste jaar op rij haar Michelinster behouden. Dit werd afgelopen 7 oktober bekendgemaakt tijdens een ceremonie in Maastricht. Ook restaurant Apicius in Bakkum werd beloond met één ster in de Michelingids van 2024.
Merlet uitte op Facebook haar trots en dankbaarheid voor het behoud van de ster. Het restaurant feliciteert met name de nieuwe chef de cuisine, Marco Helsloot, die Jonathan Zandbergen opvolgde. “Marco heeft bewezen sterwaardig te koken,” aldus het restaurant.
De Michelinster is ook opgedragen aan voormalig medewerker Jordi, die eerder dit jaar op tragische wijze om het leven kwam.
Al 21 jaar een ster
Eigenaar Thorvald de Winter van restaurant Apicius reageert enthousiast: “We hebben de ster nu 21 jaar achter elkaar. Fijn dat het opnieuw bevestigd is, want het is altijd afwachten. Dit is fantastisch voor ons hele team.”