Koedijk / Sport · 7 februari 2024

Koedijk maakt zich op voor De Dijkloop

Zondag 7 april 2024 zal voor de zesde keer De Dijkloop worden gehouden. De Dijkloop gaat over een prachtig parcours. Over de dijk, door de polder en natuurgebieden en met de start en finish in de gezellige dorpskern. De Dijkloop in Koedijk is een hardloopwedstrijd voor recreanten in elke leeftijdscategorieën en iedereen is daarom ook welkom om deel te nemen. Deelnemers kunnen kiezen uit meerdere afstanden, de kidsruns (600 meter en 1,5 km), een zeer snelle 5,5 kilometer en de Koedijker 9,5 kilometer. Het parcours voor de kidsruns en 5,5 kilometer zal worden uitgezet in Koedijk en voor de Koedijker 9,5 kilometer naar recreatiegebied Geestmerambacht en weer terug naar Koedijk.

Dit jaar organiseert De Dijkloop in samenwerking met Otterlo financieel advies, NH 1816 en All4running de Sinke Specials! Deze run is speciaal voor én met kinderen met een beperking en Stichting Het Gehandicapte Kind heeft één droom: geen kind zonder vriendjes!   Je bent maar één keer jong. Elke dag die een kind eenzaam doorbrengt is er één te veel. Samen met jou zorgen we dat kinderen met een beperking opgroeien in contact met leeftijdgenootjes – met en zonder handicap. Dat ze samen spelen, leren en sporten!  

Goede doel

De Sinke Specials – voor minder valide lopers – is ontstaan ter nagedachtenis aan Joop Sinke. Dit jaar zamelt De Dijkloop geld in voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar. Al het opgebrachte geld zal ten goede gaan aan het toegankelijker maken van sport voor kinderen en jongeren uit Koedijk die opgroeien in gezinnen met weinig geld of geldzorgen.

Inschrijven en meer informatie over het parcours is te vinden op www.dijkloop.nl.

error: Content is protected !!