Alkmaar / Sport · 16 oktober 2024

Nog nooit lagen zoveel mensen tegelijkertijd op het ijs

Open dag Sportcomplex De Meent met IJS-LIG CHALLENGE

Op vrijdag 1 november opent Sportcomplex De Meent haar deuren voor een feestelijke Open Dag, ter ere van het 10-jarig bestaan van Alkmaar Sport. De dag wordt om 19.15 uur afgesloten met een unieke IJS-LIG challenge. Zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd, in badkleding, op het ijs laten liggen, dát is het doel van deze avond. “We verwachten ruim 60 deelnemers en dat is voor ons al een record, maar het liefst liggen we daar straks met 100 man, 10×10 is voor ons dit jaar toch een magisch getal.” Aanmelden kan via www.alkmaarsport.nl/november, voor deelname wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 7,50 die ten goede komt aan de kinderafdeling van Noordwest Ziekenhuisgroep.

Al enkele jaren op rij verzorgt koude-coach Eddy Bakker trainingen. In de vroege uurtjes, nog voor de eerste schaatsers op het ijs verschijnen, begeleidt hij mensen om uit hun comfort-zone te stappen, het koude ijs op. Eerst met de blote voeten, dan zittend, en dan uiteindelijk liggend; iedereen weet met de rustige en stap-voor-stap benadering zijn of haar ijskoude doel te behalen. “Het is echt voor iedereen mogelijk om dit te doen, je hebt er alleen de juiste mindset voor nodig en ik help je erbij om die te bereiken,” aldus Bakker. “Het mooiste zou zijn als we hier straks met 100 mensen op het ijs liggen. Het aantal waar we nu op zitten is voor ons al een record, we werken altijd met veel kleinere groepen, maar onze ambitie is groots ingezet.”

Om op de 100 deelnemers te komen is Alkmaar Sport nog wel op zoek naar durfals die deze challenge aandurven. “Het wordt een fantastische en sfeervolle avond die met Jan van der Meulen als spreekstalmeester en Eddy Bakker als coach, dit wil je gewoon ervaren hebben.” Tickets voor de Open Dag en inschrijvingen voor de IJS-LIG Challenge zijn te boeken via www.alkmaarsport.nl/november.

error: Content is protected !!