Stompetoren · 28 juli 2024

Misschien toch ruimte voor woningbouw bij Stompetoren

Misschien toch ruimte voor woningbouw bij Stompetoren

Er lijkt ruimte te zijn voor woningbouw bij Stompetoren. Afgelopen maanden is de gemeente Alkmaar met de Provincie Noord-Holland in gesprek geweest om de mogelijkheden voor woningbouw bij Stompetoren verder te verkennen. Bij een expertsessie in januari is gebleken dat de provincie onder nader te bepalen voorwaarden bereid is om de vraag voor woningbouw verder te verkennen.

Er is afgesproken om een gezamenlijk proces te organiseren (met bewoners, eigenaren, gemeente, provincie) en de provincie onderzoekt welke voorwaarden of criteria zij stelt aan een maatwerkvoorstel. Op 25 juni kwam de beoogde projectgroep met afgezanten van VBM, USP, Kennemer wonen, provincie en gemeente, voor het eerst bijeen. Hier is het maatwerkproces in wording met elkaar gedeeld. Dit dient nog verder uitgewerkt te worden.

De provincie heeft aangegeven dat zij een formeel verzoek nodig heeft om een volgende stap in het lopende gezamenlijke proces te kunnen maken. Het is de verwachting dat de provincie dit najaar helderheid zal geven over de voorwaarden en in september is er een nieuwe bijeenkomst gepland met de projectgroep.

Bron en foto: Mediapartner BEATFM

error: Content is protected !!