112 / Alkmaar · 5 februari 2024

19-jarige Utrechter opgepakt voor poging aanslag in de Lekstraat

Voor de vierde keer een explosie bij woning in Alkmaar. Politie zoekt dringend getuigen

Op zondagavond 4 februari heeft de politie een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden voor poging brandstichting na wederom een verdachte situatie op de Lekstraat in Alkmaar. De Lekstraat behoort tot het veiligheidsrisicogebied naar aanleiding van een reeks explosies in Alkmaar.

Omstreeks 22.30 uur trof de politie in de Lekstraat een verdachte situatie aan waarbij een automobilist zich verdacht ophield in de straat waar eerder een explosie heeft plaatsgevonden. Toen agenten de bestuurder wilden controleren zagen zij een andere persoon wegrennen. De achtervolging werd ingezet maar de persoon wist te ontkomen. Na een zoekslag in de omgeving met behulp van hondengeleiders en een heli werd de persoon niet meer teruggevonden. In de Lekstraat vond de politie diverse goederen die bij een explosie gebruikt kunnen worden, waaronder zwaar vuurwerk. De 19-jarige bestuurder is aangehouden en zit op dit moment vast.

De recherche doet al enige tijd intensief onderzoek naar een reeks explosies in Alkmaar. Een mogelijk verband tussen dit incident en eerdere (poging) explosies in Alkmaar wordt nader onderzocht. Onlangs werden door de burgemeester van Alkmaar vier verschillende gebieden aangewezen als veiligheidsrisicogebied met (extra) cameratoezicht. Ook kan de politie preventief fouilleren. Op zaterdag 3 februari zijn twee aanhoudingen verricht na tevens een verdachte situatie in de Lekstraat.

Melden helpt. Ook anoniem
Om de daders op te sporen heeft de politie alle inwoners hard nodig. Zij kennen hun straat, hun wijk en hun bewoners tenslotte het beste. Ziet u een verdachte situatie? Bel dan altijd 112. Hebt u informatie over (de achtergronden van) een van de explosies in Alkmaar? Meld het dan ook. Bel 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in. Graag onder vermelding van zaaknummer: 2024025862. Als u het eng of spannend vindt om te melden, dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of van het Team Nationale Inlichtingen (088-6617734). Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij winnen op onopvallende wijze informatie in en beschermen de tipgever te allen tijde.

error: Content is protected !!