112 / Alkmaar / Den Helder · 5 augustus 2023

Alkmaarder (25) overleden bij schietpartij bij café in Den Helder, identiteit schutter bij politie bekend (UPDATE)

Bij een schietpartij in Den Helder is afgelopen nacht een man van 25 jaar uit Alkmaar om het leven gekomen. Twee anderen raakten gewond, van wie één ernstig, meldt de politie. De dader is nog niet opgepakt.

De schietpartij vond plaats op de kruising tussen de Brouwerstraat en Bassingracht, vlak bij een horecagelegenheid in het centrum. Drie personen raakten gewond.

De politie heeft getuigen verhoord en is op de plaats van het schieten nog steeds bezig met een technisch sporenonderzoek. Hierbij zijn onder meer diverse hulzen aangetroffen.

Naar verluidt is de verdachte na het schieten weggerend in de richting van het Willemsoord. Hij voldoet aan het volgende signalement:

Man, leeftijd ongeveer 25 jaar, 1.75 meter lang, normaal postuur, lichte huidskleur, gemillimeterd haar en stoppelbaardje, zwarte kleding, trainingspak, zwarte pet. Zijn identiteit is bij de politie bekend.

Heeft u informatie waar deze verdachte zich bevindt? Bel dan onmiddellijk 112. De man is gevaarlijk en mogelijk in het bezit van een vuurwapen. 

Heeft u beelden van het incident of van de vluchtrichting, deelt u die svp met de politie via een formulier onder vermelding van 2023167515.

Ook worden getuigen van het daadwerkelijke incident en van de vluchtroute opgeroepen zich te melden via 0900-8844. 

error: Content is protected !!