112 / Egmond aan Zee · 27 mei 2024

Catamaranongeluk Egmond: KNRM redt zeilers

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft vandaag met succes twee zeilers gered nadat hun catamaran was gekapseisd voor de kust van Egmond aan Zee.

Strandbezoekers zagen rode vuurpijlen op zee en sloegen rond 13.15 uur alarm. De reddingboot Adriaan Hendrik en het Kust Hulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM Egmond waren na tien minuten onderweg. Een van de inzittenden was overboord geslagen en zwom richting het strand. De KNRM haalde de man uit het water en bracht hem naar het strand. Hij was onderkoeld en werd nagekeken door ambulancepersoneel.

Zittend op een drijver

KNRM Egmond meldt dat één van de inzittenden op een drijver van de omgeslagen catamaran was gaan zitten in afwachting van hulp. Twee hulpverleners en de achtergebleven zeiler kregen samen de catamaran weer overeind. KNRM Egmond bracht het vaartuig vervolgens op het droge.

De KNRM benadrukt het belang van veiligheidsmaatregelen en goede voorbereiding bij het zeilen op open zee. Meer details over de omstandigheden van het incident worden nog onderzocht. (Bron foto: KNRM Egmond).

error: Content is protected !!