Alkmaar / Streekagenda · 27 mei 2024

BoekStartdag bij Bibliotheek Kennemerwaard

De allerjongste kinderen van 0 tot 2 jaar krijgen samen met hun ouders of verzorgers extra hartelijk welkom in de bibliotheek. In de vestigingen Alkmaar De Mare en Alkmaar Centrum geeft Daniëlle een Sing-in. Lekker zingen, spelen en dansen met je kleintje!

Voorlezen en meer

In Alkmaar De Mare is er na het voorlezen ouder-kind yoga met kinderyogadocente Joan Pisa. In Alkmaar Centrum sluit Sharon Cijs aan bij het voorlezen met muziek op schoot. In Heerhugowaard is er aansluitend aan het voorlezen muziek met muziektherapeute Gerda van Drunen gebaseerd op het voorgelezen boek. In Langedijk wordt voorgelezen met babygebaren en daarna wordt er ook muziek gemaakt. Kom op zaterdag 1 juni naar de bibliotheek, doe mee, maak je kindje van 0-2 jaar gratis lid, en ontvang een BoekStartkoffertje.

EHBO workshop voor ouders van baby’s en kinderen

Heb jij baby’s of kinderen in jouw omgeving? Dan geeft het een geruststellend gevoel als je precies weet wat je kunt doen bij een ongeluk of noodsituatie. Zeker bij kleine kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. Een baby die zich verslikt in een hapje, een peuter die iets giftigs in zijn mond stopt of een kind die hard van de trap valt. Door het volgen van deze EHBO-workshop, ben je goed voorbereid op dit soort situaties. Je weet wat je kunt doen én durft in actie te komen. Bibliotheek Alkmaar De Mare, zaterdag 1 juni van 14.00 tot 15.30 uur. Gratis toegang maar wel graag van tevoren aanmelden via bknw.nl/agenda.

BoekStart
Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je kindje. En kinderen die al op jonge leeftijd zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders van boeken laat genieten.

error: Content is protected !!