112 · 4 juli 2023

Drie doden bij tragisch verkeersongeval in Markenbinnen

Drie doden bij tragisch verkeersongeval in Markenbinnen

Markenbinnen – Een tragisch verkeersongeval in Markenbinnen, Noord-Holland, heeft het leven gekost aan drie mensen. Het ongeluk vond plaats in de nacht van zondag op maandag, toen de auto waarin de slachtoffers zaten, te water raakte na een botsing met een andere auto.

Het ongeval gebeurde rond middernacht op de N246, vlakbij Markenbinnen. Na de botsing reed een van de auto’s honderden meters verder, sloeg verschillende keren over de kop en belandde uiteindelijk in het water naast de weg. De hulpdiensten waren snel ter plaatse in grote aantallen.

Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) werd in de loop van de ochtend ingeschakeld. De zoekactie zorgde voor een tijdelijke onderbreking van het scheepvaartverkeer in de Markervaart, tussen de Enge Stierop en de Tapsloot. De veiligheidsregio gaf eerder aan meerdere scenario’s in overweging te nemen.

Naar huidige informatie zijn er geen gewonden gevallen in het andere voertuig betrokken bij het ongeval. De politie is een onderzoek gestart naar wat er precies gebeurd is en wat de oorzaak is van de aanrijding

error: Content is protected !!