112 / Alkmaar · 30 januari 2024

Voor de vierde keer een explosie bij woning in Alkmaar. Politie zoekt dringend getuigen

Voor de vierde keer een explosie bij woning in Alkmaar. Politie zoekt dringend getuigen

Afgelopen maandagavond is er opnieuw een explosie bij een woning aan de Olieslagerstraat in Alkmaar afgegaan.

Deze woning is al drie keer geraakt door een explosie. Hierom is enkelen weken geleden de woning gesloten en is het gezin vertrokken. De explosie zorgde ervoor dat het keukenraam eruit ligt. Ondanks dat er camera’s van de politie in de tuin staan was de explosie niet te voorkomen.

In de vroege ochtend van maandag ging al een explosief af aan de Ruusbroeclaan in de wijk Overdie. De politie doet onderzoek naar alle explosies.

Burgemeester Anja Schouten: „Ik ben enorm geschrokken van deze explosies. Op het moment van de twee laatste explosies zat ik de raadsvergadering voor. Daar ben ik voortijdig vertrokken om naar de Mesdaglaan te gaan. Gelukkig zijn er geen gewonden, maar de materiële schade is groot en de angst bij bewoners en omwonenden ook. Samen met de politie doen we er alles aan om dit te stoppen.”

Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie een melding binnen van een explosie aan de Olieslagerstraat. Er is direct een onderzoek gestart. Na een zoekslag in de omgeving werd niemand aangetroffen. Mogelijk zijn na het incident twee personen gezien. 1 jongen/man droeg een lichte trainingsbroek en een zwarte jas. Een andere jongen/man droeg een donkere broek. Ze liepen in de richting van het Rekerhoutpark. Niemand raakte bij de explosie gewond.

Melden helpt. Ook anoniem
Om de daders op te sporen heeft de politie alle inwoners hard nodig. Zij kennen hun straat, hun wijk en hun bewoners tenslotte het beste. Ziet u een verdachte situatie? Bel dan altijd 112. Hebt u informatie over (de achtergronden van) een van de explosies? Meld het dan ook! Hebt u relevante camerabeelden? Bel 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in. Graag onder vermelding van zaaknummer: 2024021249. Als u het eng of spannend vindt om te melden, dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of van het Team Nationale Inlichtingen (088-6617734). Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij winnen op onopvallende wijze informatie in en beschermen de tipgever te allen tijde.

error: Content is protected !!