Algemeen · 30 december 2023

Branche: mensen hamsteren e-sigaretten voor komst smaakjesverbod

Branche: mensen hamsteren e-sigaretten voor komst smaakjesverbod

Mensen die elektronische sigaretten roken, kopen massaal vapes met smaakjes voordat het smaakjesverbod op 1 januari ingaat, zegt voorzitter Emil ’t Hart van branchevereniging Esigbond. Hij merkt dat sommige producten in de winkels al zijn uitverkocht.

“Je ziet bij de gespecialiseerde winkels dat consumenten zoveel mogelijk aan het hamsteren zijn. Vooral de echte vapers die zijn geswitcht van sigaretten zijn aan het hamsteren”, zegt ’t Hart. Volgens hem kopen een kleine 250.000 mensen doorgaans e-sigaretten en vloeistoffen met smaakjes via een vapewinkel of tabakszaak. De voorzitter denkt dat zo’n beetje al deze mensen wel extra producten inslaan.

Vanaf 1 januari 2024 mogen verkopers van e-sigaretten geen vapes en vloeistoffen met smaakjes meer aanbieden, zoals perzik, mango en mint. Alleen producten met de smaak van tabak zijn dan nog toegestaan. De overheid stelt dit smaakjesverbod in om te voorkomen dat jongeren e-sigaretten kunnen kopen met een fruitsmaakje en daarna overstappen op gewone sigaretten.

error: Content is protected !!