Algemeen · 11 juli 2023

Op vakantie? In dit land betaal je het minst voor je taxi

Amsterdam bijna acht keer zo duur als Ankara

Een taxi pakken tijdens je vakantie? Dan ben je in Turkije het minste geld kwijt. Voor een ritje van tien kilometer betaal je in de hoofdstad Ankara €4,05 inclusief instaptarief. Ter vergelijking: in Amsterdam kost datzelfde stukje €32.

Dit komt naar voren uit een analyse van de Cost of Living Index door Kortingscode.nl. Het platform maakte een vergelijking tussen Amsterdam en andere Europese hoofdsteden. Hierbij is gekeken naar het instaptarief en een rit van tien kilometer. In Zwitserland (Bern) is je taxirit het meest prijzig. Voor een stukje van tien kilometer ben je ruim €65 kwijt.

Teller loopt hard in deze landen

Nederland (€32) staat op de achtste plaats als het gaat om de duurste taxiritten. Hiermee ligt Nederland ruim boven het Europese gemiddelde van €21,43. Na koploper Zwitserland volgt Malta (Valletta, €46) met een verschil van bijna twintig euro ten opzichte van de Zwitserse taxi’s. Luxemburg staat met €38,50 op de derde plaats.

Taxi aan de Turkse kust

Turkije (Ankara) is het goedkoopste land waar je een taxi kunt pakken. Hier betaal je voor een rit van tien kilometer slechts €4,05. Een schijntje vergeleken met de €65 in Zwitserland. Ook in Roemenië, Noord-Macedonië, Montenegro en Bulgarije liggen de prijzen voor dezelfde afstand onder de tien euro.

error: Content is protected !!