Algemeen · 9 september 2024

Spierfonds collecteert van 8 tot en met 14 september

Spierfonds collecteert van 8 tot en met 14 september

Van 8 tot en met 14 september vindt de nationale collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds plaats. Duizenden vrijwilligers gaan weer huis-aan-huis collecteren. Doneren kan heel eenvoudig en op alle manieren, digitaal door het scannen van een QR-code of gewoon met contant geld. Een spierziekte kan iedereen overkomen.

1 op de 9 Nederlanders krijgt te maken met een spierziekte. Hoe gezond je ook leeft, hoeveel je ook sport, iedereen kan op ieder moment een spierziekte krijgen. “Ieder lichaam heeft 600 spieren. Die heb je nodig voor alles. Van glimlachen, lopen tot schrijven. En van slikken tot ademen. Bij een spierziekte raken spieren verzwakt of vallen helemaal uit. Dat heeft een enorme impact. Een impact die voor een gezond persoon nauwelijks te bevatten is. Je kunt steeds wat minder, levert steeds weer een stukje zelfstandigheid in en gaat steeds verder achteruit. Hierdoor leven gezinnen elke dag in onzekerheid, moeten zij zich steeds aanpassen en hun leven is allesbehalve zorgeloos. Als we daar verandering in kunnen aanbrengen, en dat kunnen we, dat moeten we daar samen vol voor gaan,” aldus Ellen Sterrenburg algemeen directeur van het Spierfonds.  

Perspectief 
”Wetenschappelijk onderzoek is de sleutel voor het ontwikkelen van behandelingen en medicijnen om spierziekten te stoppen. Jarenlang was er weinig bekend over de mechanismen achter spierziekten. Er was ontzettend veel onderzoek nodig, maar die kennis is er nu. Daarom kunnen we de volgende stap zetten naar medicijnontwikkeling. In 2025 willen we de eerste gentherapie bij patiënten testen. De eerste spierziekten gaan van onbehandelbaar naar behandelbaar. Het is een spannende tijd. Samen kunnen en moeten we nog meer mogelijk maken. Iedere bijdrage, groot of klein, kan helpen om de achteruitgang bij spierziekten te stoppen.”

Iets geven kan op alle manieren
Geven aan onze collectant kan op veel verschillende manieren. Je kan met je smartphone de QR-code scannen die onze collectanten op de collectebus hebben staan. Dat gaat heel eenvoudig, je kan het bedrag aanpassen en de betaling loopt via iDEAL. Je geeft eenmalig en veilig en zit nergens aan vast. Of je kan aan onze collectant nog steeds gewoon je muntgeld geven. Mocht je niet thuis zijn of geen smartphone hebben dan heeft onze collectant een flyer bij zich waar het rekeningnummer van het Spierfonds opstaat zodat je alsnog ieder gewenst bedrag kan overmaken.

Collectant gemist?
Heb je de collectant gemist? Geef dan via spierfonds.nl

error: Content is protected !!