Algemeen · 1 juni 2024

Vandaag is het wereldmelkdag

Een goed glas melk hoort bij de Nederlandse eetcultuur. Generatie op generatie is ermee opgegroeid. Het is ons letterlijk met de paplepel ingegoten. Overal in de wereld genieten mensen van melk en van producten die gemaakt zijn van melk. Vandaag is het Wereldmelkdag en wordt internationaal het bestaan van melk toegejuicht als onderdeel van gezonde voeding.

Halfvolle en magere melk in Schijf van Vijf

Melk en melkproducten leveren veel verschillende voedingsstoffen. Ze bevatten eiwit en zijn een bron van de vitamines B2, B12 en calcium. Overal ter wereld zijn melk en melkproducten dan ook opgenomen in landelijke voedingsrichtlijnen. Melk staat ook in de Nederlandse ‘Richtlijnen Goede Voeding’ van de Gezondheidsraad. In de aanbevelingen adviseert Het Voedingscentrum om dagelijks 2 tot 3 porties halfvolle of magere zuivel (300 tot 450 ml) te nemen.

Melk voor nu en de toekomst

De zuivelsector streeft ernaar om de impact op het milieu in de hele zuivelketen te verminderen. Om de wereld te laten zien welke stappen de zuivelsector al heeft gezet, roept de Global Dairy Platform iedereen op om tijdens Wereldmelkdag via Social Media bekendheid te geven aan de verschillende initiatieven van melkveehouders en andere betrokkenen uit de zuivelsector. Met #WorlMilkDay kunnen we elkaar en de wereld inspireren. Op de website van World Milk Day zie je hoe Wereldmelkdag in verschillende landen wordt gevierd.

Test je melkkennis!

Melk hoort bij Nederland, maar weet jij alles over melk? Doe mee en test je kennis met ‘de Melkquiz’. Deze vind je op 1 juni op Facebook en Instagram. En hef die dag met alle liefhebbers in de wereld een glas melk om samen te proosten op Wereldmelkdag!

error: Content is protected !!