Algemeen · 8 oktober 2024

VVN start nieuwe campagne: ‘Breng kinderen te voet of per fiets naar school’

VVN start nieuwe campagne: ‘Breng kinderen te voet of per fiets naar school’

Veilig Verkeer Nederland (VVN) lanceert een nieuwe landelijke campagne gericht op het bevorderen van een veilige schoolomgeving.

De nieuwe campagne wordt gevoerd onder het motto ‘Meedoen is makkelijk’. VVN wil ouders zo stimuleren om vaker de auto te laten staan en hun kinderen lopend of fietsend naar school te brengen. Dit draagt niet alleen bij aan de verkeersveiligheid rondom scholen, maar helpt kinderen ook om verkeerservaring op te doen.

Uit onderzoek van VVN blijkt dat 60% van de ouders hun kinderen wel eens met de auto naar school brengt. Daarnaast bestempelt slechts 42% van de ouders de verkeerssituatie voor hun kinderen als veilig.

Ouders dragen zelf bij aan het probleem
Ouders beschouwen de auto als een veilig vervoermiddel om hun kinderen naar school te brengen, maar beseffen niet dat ze daarmee zelf bijdragen aan het probleem.

De onveilige situatie rond scholen wordt voornamelijk veroorzaakt door te veel verkeer tegelijkertijd en geparkeerde of stilstaande auto’s die kinderen brengen of ophalen. Daarnaast worden hardrijden en automobilisten die zich niet aan de verkeersregels houden vaak als onveilig genoemd.

Ouders hebben cruciale rol
VVN wil met de nieuwe campagne ouders bewustmaken van hun cruciale rol in het creëren van een veiligere schoolomgeving. Ouders zijn zelf onderdeel van het probleem en dus ook de oplossing!

De commercial rondom de campagne, die wordt uitgezonden via radio, digitale televisie en online- en socialkanalen, benadrukt de rol van ouders als voorbeeld voor hun kinderen. In deze periode hoopt VVN een breed publiek te bereiken en ouders te inspireren om actie te ondernemen voor een veiligere schoolomgeving.

error: Content is protected !!