Alkmaar / Streekagenda · 22 mei 2024

Adrie Rotteveel van Alkmaar Pride luidt de bel op de kaasmarkt

Op vrijdag 24 mei 2024 luidt Adrie Rotteveel, voorzitter van Alkmaar Pride, om 10.00 uur de bel op de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doet dit op uitnodiging van het Alkmaars college in het kader van de week van Alkmaar Pride.

Deze week staat Alkmaar en ook de kaasmarkt in het teken van Alkmaar Pride. Alkmaar Pride vindt dit jaar voor de 15 de keer plaats en heeft als thema: Victory is Love. Doel van Alkmaar Pride is om diversiteit, acceptatie en gelijkheid te bevorderen en een veilige en inclusieve omgeving te creëren voor mensen van alle seksuele oriëntaties en genderidentiteiten. Er zijn veel activiteiten zoals een parade, optredens, feesten, tentoonstellingen en discussiepanels. De week is een belangrijk moment voor zowel de lokale LGBTQ+ gemeenschap als ook voor mensen die solidair zijn met hun strijd voor gelijke rechten en erkenning.

Wethouder Diversiteit Christian Schouten: “De gemeente Alkmaar is een “regenboogstad”: een stad die zich actief inzet voor inclusie en acceptatie van de LGBTQ+-gemeenschap. En we zijn trots op die naam. In Alkmaar staan we voor een samenleving waar iedereen welkom is en mee mag doen. Tijdens Alkmaar Pride vieren we de diversiteit en bestrijden we discriminatie. Ik dank de organisatie achter Alkmaar Pride voor hun inzet om die belangrijke boodschap mede uit te dragen.”

Alkmaarse kaasmarkt
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 30 maart tot en met 27 september 2023 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de vrijdagochtend kaasmarkt is er altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie.

Meer informatie
Voor informatie over het programma van de Alkmaar Pride: www.alkmaarpride.nl

error: Content is protected !!