Alkmaar · 22 mei 2024

Keurmerk Diervriendelijke Kinderboerderijen voor Stadsboerderij de Hout

Op woensdag 22 mei was het feest bij Stadsboerderij de Hout. De Stadsboerderij is de eerste gemeentelijke kinderboerderij die het Keurmerk Diervriendelijke Kinderboerderijen in ontvangst mocht nemen. En het was dubbel feest omdat ook het nieuwe natuurontdekpad werd geopend. Kortom, er valt weer genoeg te beleven bij de Stadsboerderij in de Alkmaarderhout.

Keurmerk
Het keurmerk betekent dat dieren leven in een omgeving die meer aansluit op hun behoeften. Zoals varkens die lekker in de modderpoel kunnen wroeten, geiten die kunnen klimmen en dat dieren zich kunnen terugtrekken als ze rust willen. Het betekent ook dat de dieren op de Stadsboerderij geen kleintjes meer krijgen. In plaats daarvan krijgen dieren, die bijvoorbeeld in een opvang zitten, een plek op onze Stadsboerderij. Op 22 mei 2024 heeft wethouder Jasper Nieuwenhuizen het keurmerk in ontvangst mogen nemen.

We zijn trots dat de gemeente Alkmaar voor de Stadsboerderij als eerste het Keurmerk Diervriendelijke Kinderboerderijen heeft. Het welzijn van het dier staat in Stadsboerderij de Hout voorop zodat deze dieren een fijn leven hebben en hier ook oud kunnen worden. Het nieuwe natuurontdekpad is een extra toegevoegde waarde aan de stadsboerderij zodat er nog meer te leren en te zien is.

Wethouder Dierenwelzijn, Jasper Nieuwenhuizen

Natuurontdekpad
Het Natuurontdekpad is in samenwerking met Hortus Alkmaar aangelegd. Op dit pad kunnen jong en oud ontdekken wat er allemaal groeit en leeft in onze natuur. In de bloemenweide vind je allerlei kruiden, bloemen en insecten. Bij de poel kun je op zoek naar waterdiertjes, zoals salamanders. Bij de eiken ontdek je wat er allemaal leeft op en in de bomen. Schoolklassen kunnen over een paar maanden een natuurles volgen op het pad, gegeven door IVN Noord-Kennemerland . De ingezaaide planten krijgen nu eerst de tijd om te groeien en bloeien.

Informatie
Heb jij ze al gezien? De Stadsboerderij heeft ook nieuwe informatieborden. Op deze borden staan allerlei interessante weetjes over de dieren en over het keurmerk. Ook is er een speurkaart, kleurplaat, bingokaart en poepzoekkaart gemaakt waarmee je op speuravontuur kan. En er zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst die zowel voor dieren als kinderen leuk zijn.

De Stadsboerderij heeft contact gezocht met de Zorgcirkel Westerhout om samen te kijken hoe senioren vaker naar de Stadsboerderij kunnen komen. Daarvoor is een vrijwilligersoproep gedaan en zijn de geitenweide en het natuurontdekpad rolstoeltoegankelijk gemaakt.

Meer informatie over het keurmerk? Kijk op Diervriendelijke Kinderboerderijen

Foto: Fotostudio Wick Natzijl

error: Content is protected !!