Alkmaar · 5 juli 2024

Alkmaar onderzoekt uitbreiding standplaatsen woonwagens bij Bestevaerstraat en Picassolaan

Alkmaar onderzoekt uitbreiding standplaatsen woonwagens bij Bestevaerstraat en Picassolaan

Naar aanleiding van een uitspraak van de rechtbank over discriminatie van woonwagenbewoners door de gemeente Den Haag, heeft de gemeente Alkmaar aangegeven dat de gemeente momenteel werkt aan de ontwikkeling van 12 standplaatsen op de Vroonermeer Driehoek. Daarnaast worden de Bestevaerstraat en de Picassolaan momenteel verkend ter uitbreiding.

Samen zouden deze drie locaties kunnen voorzien in de behoefte van de 31 benodigde extra standplaatsen. Voor de locatie Bestevaerstraat moet een eventuele uitbreiding van het bestaande aantal standplaatsen worden ingepast en afgewogen tegen diverse andere ruimtelijke vraagstukken. Onder andere de nieuwbouwplannen van een school en afwegingen van verkeer-, groen- en waterbeleid.

Het college verwacht in de tweede helft van dit jaar duidelijkheid te hebben over de mogelijkheden op deze locatie. Voor de locatie Picassolaan loopt een participatieproces om te komen tot een gebiedsontwikkeling. De verwachting is dat dit participatieproces na de zomer zal worden afgerond. Er zijn in Alkmaar geen plannen voor woonwagens op andere locaties.

Bron: Mediapartner BEATFM

error: Content is protected !!