Alkmaar · 30 maart 2024

Alkmaars De Weide Festival trots op unieke positie buiten 3voor12-lijst

Alkmaars De Weide Festival trots op unieke positie buiten 3voor12-lijst

Vorige week onthulde 3voor12 met veel opwinding de langverwachte lijst van de 50 belangrijkste Nederlandse festivals. Te midden van deze muzikale opwinding, viert het Alkmaarse De Weide Festival haar eigen bescheiden triomf met het veroveren van de ’51ste plek’.

“We begrijpen natuurlijk dat we als relatieve nieuwkomer niet tot de 50 belangrijkste Nederlandse festivals behoren, daarom zijn we heel trots op die 51ste plek,” aldus Robert-Jan Wille, oprichter en eigenaar van De Weide Festival.

Deze bijzondere plek in de lijst symboliseert volgens Wille de unieke positie van het festival. “Terwijl anderen de top van de hitlijsten najagen, omarmen wij onze unieke plek net buiten de lijst. Noem het gerust de ‘Best Kept Secret’ van de festivalwereld!”

Hoewel de exacte criteria die het alternatieve popmuziek platform van de VPRO hanteert voor deze lijst een mysterie blijven, is één ding zeker: de verrassende line-up met nationale en internationale toppers (onder wie Moritz von Oswald, Ogazón, Robag Wruhme en Suze Ijó), het overheerlijke culinaire aanbod en de intieme opzet op de unieke pittoreske locatie van BIJHUUB hebben een doorslaggevende rol gespeeld voor die ’51ste plek’.

De Weide Festival, gevestigd in het schilderachtige Alkmaar, staat bekend als een kwalitatief en vooruitstrevend festival, waarvan de volgende editie plaatsvindt op 15-06.

Voor meer informatie over De Weide Festival, inclusief line-up en ticketverkoop, bezoek onze website op www.deweidefestival.nl. Voor persverzoeken kunt u contact opnemen met Robert-Jan Wille / rj@3gram.nl / 0649916539

error: Content is protected !!