Alkmaar / Sport · 16 januari 2024

Alkmaarsche Rugby Club nodigt 50-plussers uit voor Walking Rugby

Alkmaarsche Rugby Club nodigt 50-plussers uit voor Walking Rugby

De Alkmaarsche Rugby Club zoekt 50-plussers m/v, die gratis kennis willen maken met rugby. Voor deze doelgroep organiseert de club Walking rugby.

Walking rugby is een aangepaste variant van rugby, waarbij fysiek contact niet is toegestaan. De bal mag afgepakt worden, mag met twee handen worden gedragen en alle kanten op worden gegooid, maar mag niet uit de handen worden geslagen. Het is een rugby versie die door iedereen veilig gespeeld kan worden. Op deze manier is de sport toegankelijk voor iedereen, die ermee bekend is én voor hen die nog nooit hebben gerugbyd.

Alkmaarsche Rugby Club nodigt 50-plussers uit voor Walking Rugby


Er worden naast het rugby ook diverse beweegvormen aangeboden en er is ruimte voor het sociale aspect met een kopje koffie en gezellig gesprek. Walking rugby is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. Juist op latere leeftijd is het belangrijk om in beweging te blijven. Het is een gratis medicijn voor zowel je lichaam als je geest. “Je stopt niet met bewegen omdat je oud wordt… Je wordt ‘oud’ omdat je niet meer beweegt”.

De trainingen staan onder leiding van Patrick Komen en zijn voor iedereen toegankelijk, voor zowel oud-rugbyers, die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen, als voor dames en heren met weinig of geen rugbyervaring. De trainingen zijn op donderdag van 19.30 tot 21.00 uur bij Rugbyclub Alkmaar op de Robonsbosweg 6.

Meer informatie kunt u vinden op de website: https://www.alkmaarserugby.nl/oldstars-walking-rugby

Wilt u een keer meetrainen of heeft u vragen? Stuur dan een mail naar oldstars@alkmaarserugby.nl

error: Content is protected !!