Alkmaar / Cultuur / Streekagenda · 10 januari 2024

Alle dichters hebben gouden helikopters

Joost Oomen is dichter, schrijver, theatermaker en heel erg grappig. Hij publiceerde romans en gedichtenbundels, werd in 2021 door de Volkskrant verkozen tot literair talent van het jaar en werd derde bij de ‘De Slimste Mens’. In ‘Alle dichters hebben gouden helikopters’ legt Joost Oomen uit hoe poëzie werkt.

Wat is een gedicht? Leven alle dichters op tochtige zolderkamers? En wat moet je schrijven wanneer je je geliefde mooier vindt dan de maan? Joost gaat op zoek naar het poëtische gevoel dat je kan overvallen als je een mier per ongeluk op de post doet of wanneer de sterren in het doek van de circustent gaten blijken te zijn. In een voorstelling vol verhalen over de grootste dichters en voordragend uit eigen werk maakt hij poëzie voor iedereen toegankelijk.

Kleedkamergeheimen
“Wat deed je net als eerste toen je na de voorstelling weer in de kleedkamer kwam?” Na afloop van de voorstelling krijgt het publiek de kans om de persoon achter het personage te leren kennen. Onder leiding van Lidwien Feld ontstaat er een gesprek met Joost Oomen over de voorstelling waarin het publiek mee kan praten.
Kleedkamergeheimen vindt na afloop plaats in de Kleine Foyer en duurt 20 minuten.

Evenement Informatie:

Datum:13 jan 2024
Tijd:20:30 – 22:00
Locatie:TAQA Theater De Vest
Website:theaterdevest.nl
Tickets:€ 19,50 Incl. drankje en garderobe
error: Content is protected !!