Alkmaar · 29 december 2023

Anne Judith Storm van Leeuwen nieuwe teamcommandant regio Alkmaar

Vanaf 12 februari 2024 start Anne Judith Storm van Leeuwen (1970), in haar eigen woorden “met ontzettend veel enthousiasme”, als nieuwe commandant van brandweerteam regio Alkmaar. Zij neemt daarmee het stokje over van Petra Abma, die in januari met pensioen gaat. Anne Judith is momenteel Projectleider binnen het Zorg- en Veiligheidshuis.

Regionaal brandweercommandant Krishna Taneja vertelt heel blij te zijn met Anne Judith als nieuwe teamcommandant: “Net als haar voorganger Petra komt Anne Judith niet uit de brandweerorganisatie. Ze brengt daarentegen wel heel veel andere rijke ervaring met zich mee. Samen met het team investeren we er de komende maanden in om Anne Judith in het brandweervak en in het team ervaring op te laten doen.”

Wie is Anne Judith?

Anne Judith is moeder van twee volwassen dochters en sinds 2019 werkzaam bij de Veiligheidsregio als Projectleider Maatwerkvoorzieningen in het Zorg- en Veiligheidshuis.

“Ik heb de afgelopen vier jaar voor de doelgroep personen met onbegrepen gedrag en een veiligheidsrisico mogen zorgen voor passende huisvesting in de zestien gemeenten binnen ons gebied. Een hele leuke functie waarin ik de – vaak tegengestelde – belangen, wensen en mogelijkheden van zowel zorgpartijen, de gemeenten, politie, justitie en natuurlijk van de cliënten zelf heb kunnen vertalen naar het opleveren van concrete opvangplekken in onze regio. Een vaardigheid die me gaat helpen om de doorontwikkeling van de brandweer, in mijn nieuwe functie als teamcommandant, samen met de collega’s vorm te geven.

Een aantal brandweercollega’s heb ik al mogen leren kennen tijdens de inzet tijdens de Corona Teststraten, de noodopvang van Oekraïners en de noodopvang van Asielzoekers. Ik heb de collega’s van de veiligheidsregio in het algemeen en van de brandweer in het bijzonder in die periodes leren kennen als no-nonsense, hardwerkende en enthousiaste medewerkers met een enorm gevoel voor sfeer en urgentie. Ik hoop hier, zéker na de opleiding tot manschap en meegelopen te hebben met 24- uurs diensten, een mooie aanvulling op te zijn.

 Ik wens jullie voor nu hele fijne feestdagen en graag tot ziens in 2024.”

error: Content is protected !!