Alkmaar / Streekagenda · 17 februari 2024

Artiance herdenkt jongeren theaterproductie

Ook dit jaar doet Artiance weer mee aan het landelijk project ‘Theater na de Dam’ dat sinds 2010 voorstellingen programmeert op 4 mei om de Nationale Dodenherdenking van extra betekenis te voorzien. Jongeren reflecteren op de Tweede Wereldoorlog door middel van kunst. Onder leiding van professionals werken ze aan een muzikale theatervoorstelling, expositie en contextprogramma waarbij gesprekken met overlevenden van de Tweede Wereldoorlog het startpunt vormen. 

We zijn voor dit project op zoek naar jongeren en ouderen.

Jongeren
Hou je van muziek en theater en wil je in korte tijd toewerken naar een voorstelling met een belangrijk thema? De verhalen van ouderen vormen de basis voor een voorstelling en expositie. 
Muzikant Auke, theatermaker Simon en hiphopper Jip helpen je om jouw creatieve ideeën vorm te geven. We zoeken ook mensen die liever achter de schermen ‘shinen’ en als tekstschrijver, decorontwerper of randprogrammeur aan de slag willen.
Lees meer en meld je aan!

Ouderen
Heeft u (of uw ouders) de Tweede Wereldoorlog meegemaakt en wilt u hierover vertellen? Wat kan u zich nog herinneren? We zijn benieuwd welke impact de gebeurtenissen op u hebben gehad. Jongeren van Artiance zijn op zoek naar verhalen uit de eerste of tweede hand. Deze verhalen vormen de basis voor de voorstelling en expositie die gespeeld en getoond wordt op 4 & 5 mei. De interviews met de jongeren vinden plaats op donderdag 20 maart van 18.30-21.30 uur.
U kunt zich hiervoor aanmelden bij de balie van Artiance. Mailen kan naar: balie@artiance.nl of bellen tussen 13.30 en 22.00 uur naar 072 540 4335

error: Content is protected !!