Alkmaar / Sport · 23 februari 2024

AZ Meiden Selectiedagen: Veel talent, inzet en vooral spelplezier

De derde editie van de AZ Meiden Selectiedagen was ook dit keer een groot succes. Onder toeziend oog van AZ-trainers, scouts en trotse ouders langs de lijn, hebben jongen talentvolle meiden hun voetbalkunsten laten zien. Dit resulteerde in een dag vol mooie doelpunten, goede tackles en vooral veel vrolijke gezichten.

AZ organiseerde op maandag 19 en dinsdag 20 februari opnieuw AZ Selectiedagen voor meiden. Deze selectiedagen waren specifiek gericht op voetbalsters in de leeftijdscategorieën Onder 9 (geboortejaar 2015) tot en met Onder 15 (geboortejaar 2009).

Twee locaties
De AZ Selectiedagen waren verdeeld over twee locaties. Naast het gebruikelijke AFAS Trainingscomplex van AZ vond één van de dagen nu ook plaats bij Always Forward. Een gebeurtenis waar ze bij de Hoornse voetbalclub positief op terugblikken. ”Het is een mooie uitdaging om als gastvereniging hier in de buurt te fungeren”, reageert André Bakker, Technisch Jeugdcoördinator van Always Forward. ”Als club timmeren wij hard aan de weg. Onze vrouwentak is eveneens in ontwikkeling en een dag als deze past goed bij onze ambities.”

Trainingen, uitdagingen en goodiebags
In totaal waren zo’n driehonderd meiden aanwezig om hun voetbalkwaliteiten te laten zien. De speelsters kregen trainingen aangeboden met verschillende partijspelvormen en challenges. Achteraf konden de speelsters hun trainingshesje inruilen voor een welverdiende AZ-goodiebag. Tijdens de selectiedagen waren ook AZ-scouts aanwezig. De voetbalsters die het meest opvielen, maken kans op een stageplaats bij de AZ Voetbalschool in de Regio of in de AZ Jeugdopleiding.

AZ Voetbalschool in de Regio
De AZ Voetbalschool in de Regio is het voortraject van de AZ Jeugdopleiding. Veel kinderen krijgen hierin de kans zich verder te ontwikkelen als voetbalster, zonder dat zij uit hun eigen leefomgeving worden gehaald en vele uren kwijt zijn aan reizen. Zij blijven lid van hun eigen club, maar trainen één keer in de week onder de hoede van AZ-trainers en kunnen zich zo gegarandeerd een jaar lang op hoog niveau ontwikkelen.

Meijer: ‘Talentvolle speelsters opleiden’
De AZ Meiden Selectiedagen zijn belangrijk voor AZ om zichtbaar te zijn in de regio”, vertelt Mitchell Meijer, Hoofd Jeugdopleiding van de AZ Vrouwen. “Het is van belang om binding te creëren bij speelsters in Noord-Holland en hen te laten zien waar wij als club voor staan. Het organiseren van dit soort dagen samen met een partnerclub is erg prettig. Volgend seizoen heeft AZ naast de jeugdteams (Jong AZ, MO17 en MO15, red.) ook een trainingsgroep MO14 en een voetbalschool voor de jongere leeftijden. Onze opleiding groeit en zo ook de ontwikkeling van onze jonge voetbalsters. Wij zien graag dat de besten met de besten trainen onder goede begeleiding. Vanuit de selectiedagen kunnen we meiden bij elkaar brengen om dat te bewerkstelligen.”.


Bron: www.az.nl

FOTO: Ed van de Pol / edvandepol.nl

error: Content is protected !!