Alkmaar · 4 augustus 2024

Binnenstad Alkmaar kampt al geruime tijd met uitdagingen waaronder leegstand

Binnenstad Alkmaar kampt al geruime tijd met uitdagingen waaronder leegstand

De binnenstad in Alkmaar kampt al een langere tijd met uitdagingen, waaronder leegstand en een wisselende waardering onder bezoekers. Met de vernieuwing van de Laat is een stap gezet, maar een grootschaliger aanpak is nodig om de binnenstad weer aantrekkelijk te maken.

In het nieuwe Convenant Binnenstad Alkmaar hebben Alkmaarse partijen, waaronder Alkmaars Bolwerk, de gemeente, Hart van Noord-Holland en Koninklijke Horeca Nederland, afspraken gemaakt om de stad te verfraaien en te revitaliseren.

Centrummanager Wouter van der Leij vertelt dat Alkmaarders een stad verdienen die gezellig en levendig is, met gevarieerde winkels, restaurants en meer groen. De binnenstad moet aansluiten bij de veranderende behoeftes van bezoekers.

Dit vraagt om verbeterde aankleding van de straten in de stad, maar ook culturele activiteiten en een aanpak van de leegstand. Leegstaande panden vormen een groot probleem en een droevig gezicht, en Van der Leij is vastbesloten om hier samen met alle betrokken partijen verandering in te brengen.

Door proactief ondernemers te benaderen, hoopt hij dat de binnenstad weer gaat bruisen, en dat inwoners trots kunnen zijn op hun stad.

error: Content is protected !!