Alkmaar · 17 oktober 2023

De heer Stoop ontvangt ere-insigne in goud

Op vrijdag 13 oktober om 19.00 uur reikte loco-burgemeester Christiaan Peetoom het ‘Ere-insigne in goud van de stad Alkmaar’ uit aan de heer Joop Stoop. Hij zet zich al meer dan 40 jaar in voor de Alkmaarse Rugbyclub UFC. De heer Stoop werd verrast tijdens het jubileumweekend dat werd gevierd ter ere van het 50 jarig jubileum van de Alkmaarse Rugbyclub UFC. 

De heer Joop Stoop heeft zich ruim 40 jaar met een enorm enthousiasme ingezet voor de Alkmaarse Rugby Club. Hij startte als speler en nam daarna vele taken op zich. Tot op de dag van vandaag zet de heer Joop Stoop zich met passie en enthousiasme in voor de Alkmaarse Rugbyclub UFC.  

Rugbycafé
De heer Stoop runt al sinds jaar en dag de gezellige kantine annex rugbycafé. Onder zijn bezielende leiding is de kantine altijd schoon en tot in de puntjes verzorgd en na elke jeugdtraining staat de limonade klaar. Samen met zijn vrouw Joke bestiert hij de keuken. Ook organiseren zij samen al jaren het Sinterklaasfeest en de Kerst- en paasbrunch. En zorgen zij ervoor dat alle wedstrijdtenues van de seniorenteams weer fris gewassen zijn.  

Bestuur en commissie
De heer Stoop heeft al jaren de ledenadministratie op orde. En is al meer dan 30 jaar niet weg te denken uit het bestuur. Op dit moment functioneert de heer Stoop als algemeen bestuurslid binnen het bestuur en is al enkele decennia wedstrijdsecretaris. Verder zit hij in de Technische Commissie, Evenementen Commissie en de sponsorcommissie en woont elke maand de vergaderingen van het District Jeugdoverleg (DJO) bij.  

Ere-insigne 
Voor zijn jarenlange inzet voor de Alkmaarse Rugbyclub UFC ontving de heer Joop Stoop op vrijdag 13 oktober het ‘Ere-insigne in goud van de stad Alkmaar’ met de bijbehorende oorkonde uit handen van loco-burgemeester Christiaan Peetoom.   

error: Content is protected !!