Akersloot / Alkmaar · 23 januari 2024

Einde aan een tijdperk: Bakkerij Mens in winkelcentrum de Hoef stopt

Ze zijn nog even open endan verdwijnt het bord ‘Bakkerij Mens’ van de gevel aan de Van Ostadelaan in winkelcentrum De Hoef. Eigenaar Marianne Mens gaat de winkel verkopen en daarmee komt er dus een einde aan de winkel in de Hoef.

Marianne Mens, samen met haar broer Wim en schoonzus Linda, reflecteert op de roerige periode. Toen een bakker wilde stoppen, voelde ze het einde naderen. Ondanks pogingen om een nieuwe bakker te vinden, koos ze ervoor de zaak te verkopen aan bakkerij Goemans, die vanaf 3 februari de nieuwe eigenaar wordt. Marianne, 65 jaar oud, erkent dat het afscheid pijn doet, maar na slapeloze nachten overheerst nu berusting.

Het verhaal van Bakkerij Mens begon aan de Bisschop Bottemannestraat in Alkmaar. Marianne verhuisde in 1998 naar de Van Ostadelaan. Marianne benadrukt het buurtgevoel en de fijne samenwerking met lokale ondernemers in De Hoef.

Klanten hoeven nog geen afscheid van Marianne te nemen want Marianne blijft voorlopig nog in de winkel werken, samen met meerdere collega’s die er al jaren werken. Zaterdag 3 februari is de laatste dag van Bakkerij Mens. Tijdens de laatste dag zijn er mooie (voordeel)pakketten met lekkers uit de bakkerij te koop. 

error: Content is protected !!