Alkmaar · 1 september 2023

Extinction Rebellion: vanaf 9 september dagelijkse blokkade A12

Van 3 tot en met 9 september organiseert Extinction Rebellion Nederland weer een A12-mars. Er wordt onder andere gestart in Alkmaar en de mars eindigt in Den Haag aan de Laan van Reagan en Gorbatsjov, tegenover station Den Haag Centraal. Burgemeester Jan van Zanen heeft die beperkingen donderdag aangekondigd.

Het was de bedoeling om op de A12 of in de support demo te eindigen. De mars is publieksvriendelijk en volgens de organisatie binnen alle wettelijke kaders.

Er wordt opnieuw naar Den Haag gelopen als opmaat naar de 8e blokkade van de A12. Vanaf 9 september vindt daar een blokkade-marathon plaats. Volgens Extinction Rebellion heeft de overheid beloofde dat de fossiele subsidies in 2020 zouden zijn afgebouwd, maar is daarvan niets van terechtgekomen.

Iedereen die wil aansluiten, is welkom. Je hoeft je niet aan te melden. Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen lopen, gaat de route via treinstations. Zo kan ieder kiezen wat hem, haar of hen past: een afstand, een dag, een ochtend of een middag. Wil of kun je niet lopen? Support onderweg is minstens zo belangrijk voor de sfeer.

De mars is ook een laagdrempelige manier om kennis te maken en in beweging te komen met Extinction Rebellion. Deze actie is publieksvriendelijk en geheel binnen alle wettelijke kaders. Een actietraining volgen hoeft niet: het enige wat nodig is, is een goed humeur.

error: Content is protected !!