Alkmaar / Sport · 1 juli 2024

Gemeente Alkmaar Wenst Succes aan Alkmaarse Delegatie bij International Children’s Games

Gemeente Alkmaar Wenst Succes aan Alkmaarse Delegatie bij International Children's Games

De Alkmaarse delegatie, bestaande uit acht zwemmers van zwemvereniging DAW, vertrekt op 13 juli naar Mexico om deel te nemen aan de International Children’s Games (ICG). Deze jeugd Olympische Spelen voor kinderen van 12 tot 15 jaar vinden plaats van 15 juli tot 19 juli in de stad León. Ter voorbereiding was er een gezellig samenzijn waar de laatste belangrijke informatie werd gedeeld en de delegatie kon genieten van Mexicaanse hapjes.

Wethouder Sport, Christiaan Peetoom, sprak de sporters toe en wenste hen veel succes tijdens de International Children’s Games. “Het is ontzettend belangrijk om deel te nemen aan een evenement als dit. Het gaat niet alleen om de sportieve prestaties, maar ook om het verleggen van grenzen en het opdoen van unieke ervaringen. Jullie zullen internationale vriendschappen sluiten, en wie weet komen jullie elkaar nog eens tegen op een Wereld Kampioenschap of zelfs de Olympische Spelen. Met de Olympische Spelen in Parijs in het vooruitschiet is dit een geweldige opwarmer om alvast in de sfeer te komen.”

Elk jaar neemt Alkmaar deel aan de International Children’s Games, een door het Internationaal Olympisch Comité erkend evenement voor jonge sporters uit steden over de hele wereld. De gaststad, dit jaar León, verzorgt de gehele organisatie, terwijl de deelnemers de reis betalen. In Alkmaar hebben de sporters speciale acties opgezet om via sponsoring hun vliegtickets grotendeels te bekostigen. De gemeente Alkmaar ondersteunt de Games en zorgt ervoor dat Alkmaar Sport de organisatie en begeleiding voorafgaand aan en tijdens de reis op zich neemt. De Alkmaarse delegatie bestaat uit de zwemmers Amber, Dante, Franzi, Mees, Eva, Mauro, Flo en Dinand, begeleid door coaches Menno en Melissa, en Thyrvi als Head of Delegation

error: Content is protected !!