Alkmaar · 18 oktober 2023

Gratis Circus in de Zorg in Daalmeer

Op vrijdag 27 oktober staat Circus in de Zorg in Wijkcentrum De Daalder in Daalmeer. De komst van het circus, speciaal voor ouderen en mensen met een handicap of beperking, is een initiatief van Magentazorg locatie De Daalder in samenwerking met het wijkcentrum De Daalder.

Woonzorglocatie De Daalder en het wijkcentrum hebben de handen ineengeslagen om de onderlinge verbinding tussen de bewoners in Daalmeer te vergroten. Gezamenlijk hebben zij een subsidieaanvraag gedaan bij de gemeente Alkmaar voor de komst van Circus in de Zorg, welke is toegekend. Met het evenement wordt een bijdrage geleverd aan het versterken van de buurtparticipatie in de wijk.

Circus afgestemd op de doelgroep

Circus in de Zorg is een circus die haar tent opzet bij zorglocaties in heel Nederland; op loopafstand van de zorginstelling en rolstoelvriendelijk. De voorstellingen zijn afgestemd op de doelgroep. Het circus speelt in op de belevingswereld van ouderen en mensen met dementie, en brengt herinneringen naar boven. De artiesten zijn lenig en grappig maar ook begaan met het publiek.

Voorstellingen en tickets

Circus in de Zorg staat vrijdag 27 oktober op het parkeerterrein bij supermarkt Jumbo in Daalmeer. Er zijn gedurende de dag drie voorstellingen: om 11.00 uur, 13.30 uur en 15.30 uur. Gratis toegangskaarten kunnen gehaald worden bij het wijkcentrum. In totaal zijn er 500 toegangskaarten beschikbaar.

error: Content is protected !!